Hoppa till sidans innehåll
10mila2013

Tävlingsberättelser


10-mila 2013:

Det har varit en mycket fin helg i Upplands bro där årets 10mila har gått av stapeln. Man kände direkt stämningen som blir när denna stora stafettävling ska avgöras. Vi hade tur med vädret och solen sken hela dagen och halv tre stod första sträckans löpare uppställda. I Renens lag var det jag (Ida). Det var väldigt hetsigt från start och det var svårt och läsa kartan samtidigt som folk knuffades från både höger och vänster. Precis som det ska vara i en 10mila start helt enkelt!

 Ok Renen kom tillslut på en 166e plats. Jag tror alla i överlag är nöjda med sin prestation och nästa år får vi ha som mål att komma ännu högre upp. Men som vanligt när det gäller 10mila så spelar inte placeringen så himla stor roll med tanke på vilken häftig stämning och upplevelse det bjuds på. Ser redan fram emot 10mila 2014!

/Ida S

Silva League 2012:

Lördagen den 26/5 var det dags för den sista deltävlingen i Silva League och ÖSA-träffen i Hälsingland utanför Alfta. Tävlingsdagen bjöd på soligt och varmt väder med första start 12.00. Huvud-elitklasserna hade sin start vid TC medan de övriga hade 900 meter skogsväg.

Kartan var tvådelad med två helt olika terrängtyper, dels tallhed med negativ kurvbild typ Kronogård och dels mycket stenbunden och detaljrika områden. Banorna inledes med en liten snutt av tallhed för att sedan gå in i det detaljrika området med höjder och myrar om vartannat och dessutom fullt med stenar och även några hyggen i den bortre delan av kartan.
Därefter vände man tillbaka till det lättlöpta men endå kluriga tallheds-området i närheten av mål.

Många hade valt att ta med husvagnen eller tältet för att övernatta intill tävlingsområdet. På kvällen så arragerades det en fisketävling vid TC och det såldes grillad mat medan eurovision-final-låtarna spelades i högtalarna. Men de flesta gick ändå och la sig ganska tidigt för de var ju trots allt en till tävling nästa dag.

På söndagen var det Silva League final och dag 2 på ÖSA-träffen. De som hade skrapat ihop tillräckligt med poäng under deltävlingarna i Sliva League och var inom 20 minutar fick starta i en jaktstart som följdes av en masstart med alla de övriga. De bästa placeringarna i elitklasserna fick Linnea på en 31 plats i D20E och Evelina och Agnes på en 38 plats i D20E respektive D18E, och i ÖSA-träffen gjorde Isabel ett nästan felfritt lopp och segrade i D16 klassen.

 

// Filip

 

============================================================

 

Tidigare: 

 

Silvaleaguesprint och 10-mila i Linköping

IMG_3838

 

Fredagen den 4 maj begav sig 7 Renentjejer med ledare Janne S i spetsen till Linköping för sprint och sedan 10-milastafett. Skribenten, Evelina, anslöt till gänget bestående av Agnes, Ida, Lisa och Susanne på ett kallt och blåsigt Arlanda för att åka vidare i minibuss till Linköping. Efter ett kort stopp på ett nybyggt köpcentrum utanför Nyköping vars toaletter var mycket fina nådde vi vid lunchtid Ikea i Linköping. Där bjöds det på pasta och ”vegetarisk” pastasås, men även på strömming utan folie i, vilket inte all verkade tycka. Sedan bar det vidare för en snabb incheckning och ombyte på Hotell Linköping Väst i Ryd för att sedan bege sig in till city och Silva Leaguesprint. I det 16 grader varma och mulna Linköping möttes resten av laget, Linnea och Sigrid, upp och tävlingen tog sin början. Banorna gick i både skogs-, park- och stadsmiljö med fin avslutning i trädgårdsföreningens park. Vad beträffande resultatet lyckades Ida bäst med en 3:e plats i D18E2. Ingen annan var sådär jättenöjd utan mer sugna på lite revange i morgondagens tävling som också var resans stora mål. Vi avslutade fredagskvällen, som nu övergått i fin kvällssol, på restaurang La Scala där vi avnjöt en god middag innan vi tog bilen tillbaka till hotellet.

Efter en skön nattsömn med lite sovmorgon och utmärkt hotellfrukost kände vi oss väldigt laddade och åkte ut till 10-milaarenan i Kvarn. Först ut att springa var Susanne i ungdomskavlen för det norska laget Gjø-Vard OL. Susanne var inte jättenöjd med sin sträcka men gjorde ändå en bra insats då hon hämtade upp laget några placeringar. För oss andra var det en rätt lång väntan där det hanns med både lite shopping, mat och vila och vi fick även frysa lite i det minst sagt blåsiga vädret. Så var det äntligen dags för start i damkavlen där Ida gjorde en jättebra insats på förstasträckan. Även om hon själv tyckte att hon kunnat springa lite snabbare var vi andra väldigt nöjda och förväntansfulla inför våra sträckor i den östgötska skogen. Terrängen var fin, ganska flack och lättlöpt på det flesta håll med relativt enkel orientering. Ida växlade ut till Lisa som sa att hon ”aldrig sprungit så snabbt så långt” vilket också resulterade i ett väldigt bra lopp. Agnes tog stabilt över på tredjesträckan och löpte på riktigt snabbt även hon med endast en 40-sekundersbom och ledning av en hel klunga. Det gick helt enkelt väldigt bra trots att hon varit förkyld i veckan. Sigrid tog vid på fjärdesträckan och genomförde även hon ett stabilt lopp trots att hon själv tyckte att hon varit ute länge. Själv sprang jag också fjärdesträckan fast i Sjövalla FK:s lag, även det gick helt okej, men lika bra som för Renen gick dock inte deras lag. Så var det tillsist även dags för Linnea att springa ut på sistasträckan. Då det hittills gått så bra för alla löpare kunde det ju inte gå annat än bra även för Linnea, som gjorde ett mycket bra lopp och hämtade upp några placeringar så att vi till sist hamnade på en mycket fin 112:e plats!

På lördagskvällen intogs svingod vildsvinskebab av en del, som levde upp till sitt namn men även hade lite oanade effekter på vissa, i väntan på herrstarten. Även denna kväll fick behagligare väder än på dagen, och vi såg herrstarten i inte fullt mörker innan vi tog oss till hotellet igen och fortsatte följa livesändningen där så länge vi orkade.

 

På söndagen avslutade vi med åter en god frukost innan vi vinkade av Linnea och Sigrid. Resten av oss åkte mot Arlanda där vi sista biten fick trevligt sällskap i form av ett feltankat par. Sedan tog sig Evelina hemåt medan resten av gänget fick några timmars väntan på att få åka hem till ett snöigt Luleå.

Vi är alla mycket nöjda med vår resa och insats och ser redan framemot 10-mila nästa år. Kanske kan vi då vara bland de hundra bästa, och lyckas få ihop ett till damlag och varför inte ett herrlag?

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:31
Skribent: Filip

Luleå Energi

 

norrbottensgarden

Agio

 Lifecenter.nu

 

 

Postadress:
OK Renen - Orientering
Box 324
97109 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link