Hoppa till sidans innehåll

God Jul

22 DEC 2016 10:54
OK Renens styrelse hälsar medlemmarna en riktigt god jul!
  • Skapad: 22 DEC 2016 10:54

Snart lägger vi ytterligare ett för OK Renen framgångsrikt år till handlingarna.

Bland de idrottsliga framgångarna kan vi speciellt minnas O-ringen där Hanna Lundberg vann D14 och Lena Turesson D40K, Markus Lundholms EM-guld i stafett och två tredjeplatser på SM i skidO. Markus har ju dessutom börjat årets säsong på ett strålande sätt med två förstaplatser på tre starter. Vi ser med spänning fram mot hans insatser på EM och VM under vintern. Många andra fina resultat har uppnåtts av våra medlemmar under året.

Men framgång är långt ifrån bara segrar, framgång är att vi har stor och fin barn/ungdomsverksamhet. 130 barn tränar i våra olika grupper. Fantastiskt bra! Och skaran växer. 14 ungdomar åkte till Falun i oktober och sprang Daladubbeln. Framgång är att nästan 100 Renar sprang O-ringen, att vi deltog i 10-mila, att många Renar deltar i såväl stora som små tävlingar.

Framgång är också att vi har mer än 20 ledare som ser till att våra barn/ungdomsträningarna fungerar; att Christer hänger ut skärmar; att Lena fick Luleå kommuns ungdomsledarstipendium; att massvis med ideellt arbete utförs i det tysta. Att så många är beredda att göra ideella insatser i det stora och det lilla.

Är allt bara bra då? Nej, såklart finns alltid möjlighet att förbättra sig. Ett område som vi måste jobba med under nästa år är att rekrytera och utbilda fler funktionärer som kan ta på sig ansvariga roller kring våra tävlingar. Vi behöver också fler som är villiga att ingå i de kommittéer vi vill ska fungera. Vi behöver specifikt någon/några som är intresserad av sponsorutveckling, även presskontakt är en roll vi behöver utveckla. Kontakta oss i styrelsen om just Du är intresserad av någon roll i föreningen eller om du har förslag på hur vi ska hitta och utveckla dessa personer. Ingen kan allt, ingen kan göra allt, men tillsammans har vi unik kompetens och drivkraft. Och – viktigast – tillsammans har vi roligt när vi jobbar ideellt med och för Renen!

En viktig fråga under året har varit vår lokalfråga. Vi har nu stått utan hemvist i drygt ett år. Detta är långsiktigt inte bra, vi måste hitta en lösning som ger oss de förutsättningar som krävs för att fortsatt driva klubben framgångsrikt. Under året har vi haft ett antal möten med företrädare för kommunen, såväl tjänstemän som politiker. En grupp har arbetat intensivt med att ta fram förslag som har presenterats på dessa möten. För att uttrycka sig lite diplomatiskt kan vi väl säga att hoppet har gått såväl upp som ned och lite upp igen! Vårt huvudspår är fortfarande att bygga en klubbstuga på Ormberget. Nu ligger vårt ärende hos stadsutvecklingskontoret, vi hade nyligen en träff med ett antal högre tjänstemän och förväntar oss ett svar inom några veckor på vår begäran om att få arrendera tomtmark på Ormberget. Förhoppningsvis får vi ett positivt svar och kan påbörja arbetet med att utforma och finansiera vår nya Rengärda. Om inte…, då tar vi nya tag i vår strävan att lösa vår lokalfråga. Frågan är alldeles för viktig för att vi ska ge upp vår vision! Så snart vi vet besked kommer ni att få reda på detta.

Och ni missar väl inte möjligheten till inomhus OL? Tomteracet fredag 23/12, Midvintersprinten 28/12. Sen blir det skidO i Boden 3-4/1…

God Jul och Gott Nytt År

Hälsar Renens styrelse

Skribent: Björn Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link