Hoppa till sidans innehåll

En klar - två kvar

29 DEC 2018 22:22
Det är nu dags att summera Renens 75:e år. Inledningsvis kan vi nog slå fast att det är en ovanligt pigg och alert 75-åring vi talar om! Under detta jubileumsår - som vi typiskt nog inte hunnit fira (ännu!) – har många viktiga saker inträffat.
  • Skapad: 29 DEC 2018 22:22

Till att börja med kan vi konstatera att vi nu är 366 medlemmar, med i stort sett en helt jämlik fördelning mellan kvinnor och män (49/51). Jag tror och hoppas att denna jämlikhet återspeglas inte bara i medlemsregistret, men även i styrelser och arbetsgrupper, att vi ger killar och tjejer samma förutsättningar, att vi värderar framgångar och insatser lika oavsett kön. Orienteringen är generellt en jämlik sport och i synnerhet gäller detta för Renen!

 

Årets viktigaste händelse är – som vanligt – att vi fortsätter att locka barn och ungdomar till vår träningsverksamhet. Vi har fortsatt ca 130 barn och ungdomar i regelbunden träning, ledd av 25-talet duktiga ledare. Som Norrbottens största OL-klubb har vi också gått i bräschen för samarbetet mellan Norrbottens och Västerbottens OF:ar. Efter lite turer och diskussioner har samarbetet fördjupats. Hittills har fokus varit mest på barn och ungdomar, inför 2019 sjösätter vi, utöver detta, en satsning riktad till distriktens juniorer.

 

Tävlingsresultaten under året har varit fortsatt goda. Vi skickade tre Renen-lag till 10-mila, ett dam- och två ungdomslag, ett av ungdomslagen slutade på 16:e plats (7:a bland svenska lag)! På O-ringen fick vi tre totalsegrare: Inger Vennberg, Hanna Lundberg och Melker Wollbrand. Hanna tog dubbla guld i USM. I SM-stafetten någon vecka senare fick vi tyvärr sjukdom, så vårt lag fick bryta efter två sträckor, men då på en tredjeplats! Hanna Lundberg tog under året plats i juniorlandslaget, Markus Lundholm fortsätter att vara bofast i skidO-landslaget. Ett gäng ungdomar deltog i MTB-USM, med fina framgångar.

 

Det arrangemang som tog mest kraft under året var så klart USM som vi arrangerade tillsammans med BAIK och GIF. Under Janne Häggroths ledning gjorde en stor mängd Renar en fantastiskt bra insats. Det blev en stor arbetsinsats under några intensiva dagar, det tog mycket energi, men tillsammans skapade vi alla ett mycket fint arrangemang!

 

En fråga som diskuterats mycket de senaste åren är ju vår saknade klubbstuga. Under året hände till slut det oväntade! Vi kommer nu under våren 2019 att flytta in i vår nya klubblokal i källaren på Ormbergshuset, vi ska pyssla lite med lokalen så att det blir vår fina träffpunkt. Tillsammans med Fritidsförvaltningen ska vi se till att det blir lite liv och rörelse i huset även utanför lunchtimmarna. Bastu och omklädningsrum ska göras tillgängligt för alla motionärer. Renens klubblokal ska vi fylla med såväl planerade styrelsemöten som spontanträffar bland ungdomarna eller de mer seniora medlemmarna som vill hänga någonstans. Och allting däremellan!

 

Vi har nu två stora arrangemang framför oss, i mars blir det skidO-VM och augusti 2020 blir det stafett-SM. Många Renar är redan tungt engagerade i skidO-VM, Anders Bennitz och Fredrik Lundström drar ett stort lass i ledningsgruppen, Lena och Claes Turesson klurar på banläggning, ytterligare många Renar är engagerade och fler kommer att bli så ju närmare tävlingsdags vi kommer. Jag är helt övertygad om att tävlingsledningen tillsammans med medlemmar från 10 föreningar kommer att leverera ett väldigt bra och trevligt VM!

 

Om vi nu till slut ska hissa en liten varningsflagga för eventuella problem vid horisonten – utan att för den skull grumla vår framgång – så finns en risk i de stora evenemangen. En risk att vi inte orkar med vårt dagliga föreningsarbete. Det är fullt förståeligt att de stora arrangemangen slukar mycket tid och kraft, insatser som helt och hållet är ideella, som ska utföras på kvällar och helger. Fullt förståeligt att tiden för vardags-föreningsarbetet blir mindre. Likväl är det av yttersta vikt att vi klarar av att genomföra även detta; att leda en ungdomsträning; lägga en bana för motionsOL; arrangera en Renlunk och mycket annat. Med lite lägre ambition, men ändå genomföra. Vår klubbsjäl finns i det lilla, det är vår framgångsrika breddverksamhet som leder till att vi har medlemmar som tillhör landslagen, att vi får förtroendet att arrangera dessa stora tillställningar.

 

Tillsammans kommer vi att klara dessa utmaningar, tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla föreningen. Många är redan engagerade i olika delar av Renen, i styrelser och kommittéer, i arbetsgrupper och informella grupper. Vi hoppas att ytterligare fler medlemmar tar möjligheten att få vara delaktiga i föreningsarbetet. Ni kommer inte att ångra er!

 

Ett Gott Nytt År önskar styrelsen och tackar samtidigt er alla Renar för alla fina insatser under året och för förtroendet att få leda denna fina förening. Tack!

Skribent: Björn Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link