Hoppa till sidans innehåll

Orienteringssamverkan i Norr!?

08 AUG 2017 23:56
Just nu pågår diskussioner om hur vi ska fortsätta samverka i Norr- och Västerbotten för att tillsammans öka intresset för vår kära sport. Detta är i viss mening fortsättning på det gamla TULO-projektet.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2017 23:59

Fokus i detta projekt ligger på hur vi kan nå nya barn/ungdomar och hur vi behåller dem vi redan har. I detta samarbete har vi redan haft ett mycket lyckat familjeläger i Skellefteå och en banläggarutbildning har genomförts. 

Frågan är nu vad vi vill att projektet ska innehålla, vilka aktiviteter ska bedrivas, vad kan vi bidra med... 

Tjelvar Otterbjörk från Umeå har tillsammans med NOF och VOF skickat in en ansökan till Allmänna Arvsfonden om ekonomiskt stöd till projektet, se ansökan här. Läs gärna igenom och lämna synpunkter till This is a mailto link 

NOF har även bjudit in till ett möte med Tjelvar i samband med DM 19/8 i Piteå, intresserade är välkomna att delta. Se mail från NOF nedan:

Hej!

 I samband med Piteås tävlingar den 19/8 tänkte vi passa på att diskutera orienteringssamverkan i Norr. Direkt efter tävlingarna träffas vi på TC (plats meddelas senare).

 Tjelvar Ottebjörk kommer upp och berättar om vad som är på gång. Bifogat är ansökan som gjorts till Arvsfonden (beslut kommer i höst). Vi har ju fått en del pengar från SOFT också och jobbar vidare på hur vi kan finansiera denna samverkan.

 Det är viktigt att ni i klubbarna funderar vad vi vill med detta. Vi behöver också få fram 3-4 ungdomar som vill vara bollplank till Tjelvar i projektet- det är en förutsättning för att vi ska kunna få finansiering.

 Vad är behovet i din klubb?

  • Utbildningar (Banläggning är ju genomfört mer sånt?, andra utbildningar?)
  • Samordning av resor
  • Tips/workshops på teman

            Hur blir vi fler?,

            Hur får vi ungdomar att stanna inom orienteringen?

            Hur rekryterar vi nya medlemmar?

 

Varmt välkommen!

Norrbottens orienteringsförbund via

Maria Svanberg

Skribent: Björn Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link