Hoppa till sidans innehåll

Rapport från 10-mila i Göteborg

04 MAJ 2017 22:52
OK Renen representerades av två ungdomslag på klassiska 10-mila som i år avgjordes i Partille utanför Göteborg. Jättefina laginsatser så här tidigt på säsongen när snön fortfarande ligger djup här hemma. LÄS ungdomarnas egen reserapport här!
  • Skapad: 04 MAJ 2017 22:52

Under helgen som var for ett gäng ungdomar till 10mila i Göteborg, Partille. En rolig och utmanande helg efter som det var första gången för många på barmark.

På fredag eftermiddag flög vi ner till Landvetter, därefter var det en svårt att få in alla våra väskor i bilen för att Claes hade bokad en alldeles för liten mini-bil. Efter bilresan klev vi ut med avdomnade ben och hittade vårt klassrum som vi skulle sova i och åt kvällsfika. På morgonen åkte vi till tävlingsplatsen vid åtta. Vi ungdomar hjälptes åt att resa tältet och sätta upp flaggan, men vi hade råkat ta med START flaggan.

Ungdomsstarten gick klockan 10:30. Första sträckan sprangs av Tobbe S och Oskar Lundgren (VIK). Båda gjorde fina insatser och växlade över till Ella T och Klara K respektive Tim L och Tova L. Sträcka två var en gul sträcka som löparna klarade galant. Tredje sprangs av Simon M och Hanna S respektive Emmie L och Agnes Karlsson (ÄIF). Denna sträcka blev svårare för Emmie och Agnes då det saknades kartor vid kartplanket när sträcka två kom för växling. Tim L (sträcka 2) gick till röd ut gång och fick endast en karta som Agnes Karlsson fick springa med. Som tur var hittade dom en karta i skogen men med fel gaffel. Men Emmie fick i alla fall mycket TV tid då expertkommentatorerna kommenterade att hon inte hade någon karta. Efter krånglet på sträcka 3 gav sig sträcka 4 ut (Hanna L och Moa E) dom klarade banan jätte bra och tog i mål lagen på två fina placeringar.

Lunch åt vi på tävlingsplatsen och därefter såg vi damstarten. Sen gav sig alla ut på öppna banor förutom Hanna L som skulle springa en sträcka i damkavlen också. Efter dom öppna banorna duschade och åt vi middag.

Klockan 21:00 såg vi den mäktiga herrstarten, en av höjdpunkterna. Sen tog det ett tag att komma hem till skolan, i alla fall för oss som satt i Claes bil. Det bar i väg på en oväntad roadtrip i Göteborg då vi missade X antal avfarter. Vi gick och la oss sent och vaknade ganska tidigt. Frukosten åts i klassrummet och alla luftmadrasser packades ihop. Vi for ut till TC. Hanna skulle springa herrkaveln och övriga använde kartorna från gårdagen och gjorde egna banor på dem. Efter att respektive bana hade löpts så besökte alla lyx-duscharna (de var inomhus!). En ny utmanande biltur började (men nu körde vi flera vändor för att Claes inte ville att Farbror Polis skulle stoppa oss). Lunchen åts på en pizzeria i Landvetter, det smakade super när alla var så hungriga!

Vi körde till Landvetter flygplats och vi behövde hela tre väskvagnar till en bil, som tur var fanns Hanna S till hjälp när Hanna L och Ella T inte fattade hur de funkade. Det var verkligen teknik på hög nivå!

Efter en lång väntan lyfte planet äntligen klockan 18:45. Vi landade hemma i Luleå cirka 20:10.

Vi tackar klubben för att vi fick fara och ledarna för ett bra ledarjobb. Vi lärde oss mycket och det var roligt att få testa på Göteborgsterrängen. Vi ser redan fram emot nästa års 10MILA.

Av: Hanna L och Ella T.

Skribent: Hanna Lundberg och Ella Turesson
E-post: Adressen Gömd

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link