Hoppa till sidans innehåll

SkidO-möjligheter i Älvsbyn

16 DEC 2016 22:55
Sture Norén meddelar oss att det finns ett nydraget skidO-system i Älvsbyn som kan utnyttjas av alla intresserade
  • Uppdaterad: 16 DEC 2016 23:04

Hej Alla

 

Idag har vi kört vår första SkidO-träning för säsongen på hemmaplan. Det är lite lite snö i terrängen och ganska knöliga spår men det går ändå bra om man inte åker med sina bästa skidor. Det kan finnas någon sten i spåren men mestadels är det mossa och kvistar som sladden letat fram. 

 

Vi körde träningen som masstart med gafflade banor och varvning. Långa banan hade antigen A eller B som första bana. Kartvändning uppe på myren mellan Kanisbergen och sedan antigen gaffel 1 eller 2 på vägen ner till stadion igen. Kartbyte. Hade man då A på första varvet så fick man B som alternativ på andra och likadant efter kartvändningen uppe vid myren. Hade man 1 på första varvet blev det 2 tillbaka ner igen. Korta banan hade först alt. B och sedan D efter kartvändningen. Den gafflades som en "Diamant" där man antigen hade D eller D2 på väg tillbaka hem igen. Långa banan var 9,1 km och Korta 5,2 km, fågelvägen. 

 

Niklas Henriksson och Signe Leffler Rosendahl var snabbast på resp bana med knappa 50 min. 

 

Vi har lämnat kontrollerna ute, enbart skärmar, så att den som vill kan åka under helgen. Det ser inte ut som att det ska komma någon nederbörd så det borde gå bra. Bifogar banorna som PDF för egen utskrift. Du som behöver låna ett kartställ kontaktar mig senast torsdag 16.00 så hinner jag plocka fram innan vi åker till tävlingar i Hälsingland. 

 

Vill du sedan jämföra hur du åkt med våra åkare kan du logga din färd på en GPS och sedan lägga in den i Livelox https://www.livelox.com/ Enklast gör man det om man stannar GPS:en när man går i mål på en bandel och sedan startar den på nytt när man startar nästa, gör en ny fil. 

 

De här banorna är ju anpassade efter juniorelit. Vill du ha lite lättare kan du kanske rita in egna kontroller i spårsystemet.

 

Hälsningar Sture

070 3722075

This is a mailto link

 

PS Håll koll så att du inte åker rätt in i någon vanlig skidmotionär ute i Kanisspåren Banorna går motspårs ibland DS

 

Kartor fiins här: länk1 länk2 länk3 länk4 länk5

Skribent: Björn Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link