Hoppa till sidans innehåll

SM-silver till Hanna och en biljett till JVM i Danmark i sommar!

04 JUN 2019 00:37
Sprint-SM avgjordes i Hudiksvall helgen som gick, både individuellt och sprint-stafett.
  • Skapad: 04 JUN 2019 00:37

Vid fredagens inledande kval vann Hanna sitt kvalheat med övertygande 32 sekunder på den 2190 meter långa banan. 20 tjejer från både heat A och heat B gick till final och Anna A gick också vidare till final med en fin 13:e plats. Emmie var snubblande nära med en 21:a plats, endast 18 sekunder från final och Moa slutade på en 27:e plats i kvalet.

Hanna gjorde sedan ett till kanonlopp i finalen och tog en imponerande 2:a plats bara 14 sekunder efter Tilda Östberg, Stora Tuna OK. Detta var Hannas första SM-medalj som junior! Anna A blev 36:a i A- finalen och Emmie och Moa 7:a respektive 13:e i B-finalen.

Kort efter tävlingarna fick Hanna besked om att de två sista helgernas fina resultat gav henne en plats i Junior-VM-laget till Danmark 7-12 Juli! Stort grattis Hanna, det är du väl värd! Nu väntar ett uppladdningsläger i Danmark i slutet av juni för att på riktigt bekanta sig med den lite annorlunda terräng som väntar. Vi håller tummarna för Hanna och kan konstatera att det är 27 år sedan sist en Ren sprang JVM. Då var det Lena T som sprang sitt sista JVM i Berlin.

Skribent: Björn Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link