Hoppa till sidans innehåll

Tack för året och åren

26 DEC 2019 22:36
Så har då snart OK Renens 71:a år förflutit. Som vanligt ett år fyllt med mycket aktiviteter i stort och smått. Fyllt av framgångar av skiftande slag, men där vi även mött motgångar och utmaningar.
  • Skapad: 26 DEC 2019 22:36

Årets stora händelse har givetvis varit vårt engagemang i genomförandet av VM i skidorientering. Vädret höll oss väl så länge i viss spänning, men till slut kom snön, till slut efter flera års förberedelser kunde vi hälsa deltagare från hela världen välkomna till Norrbotten. Många gjorde fantastiska ideella arbetsinsatser, åtskilliga timmar har spenderats med såväl tankemöda som svettigt arbete i skogen. Arrangemangets högste ansvarige ledare Anders Bennitz ledde alla våra ideella krafter till stordåd. Med fantastiska banor och spårsystem, ett mycket vänligt och trevligt arrangemang och bemötande tror jag mig veta att de flesta – om inte alla – for hem mycket imponerade och nöjda. Att vi dessutom har genomfört alltihop på ideell basis är oerhört imponerande, andra idrotter borde verkligen se och lära!

 

Det fanns en berättigad oro inför året att två så stora arrangemang, USM och VM, på så kort tid skulle slita hårt på våra ideella eldsjälar, att vi kanske inte skulle orka hålla samma höga klass på våra övriga aktiviteter och arrangemang under året. Till viss del kan vi säkert se att det har infunnit sig en viss utmattning, vi har kanske inte orkat hålla samma höga nivå på våra aktiviteter. Fullt förståeligt, men på det hela taget så fortsätter Renen att ha mycket bra verksamhet. Vår kanske viktigaste del, barn- och ungdomsverksamheten, fortsätter att blomstra, nya barn och nya ledare ansluter till verksamheten. Tillsammans med NOF och SOFT arrangerade vi utbildningar för våra ledare, tillsammans med NOF och VOF arbetar vi med att skapa gemenskap över klubb- och länsgränser.

 

Under året har vi under ledning av Fredrik Lundström sjösatt en juniorgrupp som under året genomfört flera gemensamma resor till tävlingar. En grupp som har haft mycket kul tillsammans och dessutom varit framgångsrika i tävlingarna, sjundeplatsen på SM-stafetten var guld värd! Att tala om juniorer utan att nämna Hanna Lundberg går naturligtvis inte! Som nybliven junior går hon från klarhet till klarhet, staplar SM-guld och landslagsuppdrag på hög. Och är dessutom en god förebild och inspiratör för barn, ungdomar och andra!

 

Äntligen, efter mycket baxande fram och tillbaka (och säkert lite sidledes också) kunde vi till slut skriva kontrakt på vår nya Klubblokal, Rengärdan 3.0. Med gemensamma krafter ska vi nu se till att detta blir en funktionell version av den samlingspunkt vi så länge saknat. Här finns många möjligheter att hjälpa till i stort som smått, med såväl händer som kloka tankar. Kati Remes har förtjänstfullt tagit på sig projektledarrollen, kontakta henne när just du vill engagera dig i Klubblokalen!

 

Det mindre positiva som inträffade under året var att tre av styrelsens medlemmar tyvärr valde att lämna styrelsen i höstas efter en konflikt om föreningens verksamhet som vi ej lyckades överbrygga. Det är alltid ytterst beklagligt när sådant sker och det får självklart en påverkan på styrelsens arbete. Det gjorda går ej att göra ogjort, men styrelsen och föreningen måste såklart dra lärdom av det inträffade för att undvika dessa situationer i framtiden.

 

Till sist några personliga ord: På grund av personliga skäl har jag efter stor vånda kommit fram till att jag ej längre har den energi och tid som jag anser mig behöva för att vara ordförande för Renen och har därför med sorg i hjärtat meddelat att jag ej står till förfogande för omval. Jag vill därför här och nu passa på att framföra mitt största och ödmjukaste tack för att ha fått vara ordförande för Renen under dessa fyra år. Att ha haft förmånen att få leda denna finaste förening med dess fantastiska medlemmar är en stor ynnest som jag är oerhört tacksam för. Det är många jag skulle vilja tacka för ovärderliga insatser under dessa år, det är omöjligt att räkna upp er alla så jag måste nog avstå! Jag skulle dock ändå särskilt vilja tacka två personer som betyder lite extra för mig: Lena Turesson som med sitt fantastiska engagemang och sin ovärderliga passion för orienteringen alltid varit min bästa källa för inspiration, alltid kunnat ge mig de klokaste råden. Och Anders ”Nicke” Rensgard som alltid ställer upp och hjälper mig att ro iland mina mer eller mindre tidsoptimistiska projekt. Med sådana vänner klarar man sig mycket långt! Stort tack till alla andra, ni är alla betydelsefulla, tillsammans gör vi så mycket gott!

 

Och slutligen vill jag uppmana alla medlemmar; gör som jag, ta chansen att engagera er i Renen, ni kommer aldrig att ångra er. Själv kommer jag såklart att ta varje tillfälle att även i framtiden få göra några insatser för Renen!

 

Nu ser vi fram emot ett fantastiskt 2020 där vi åker till Jukola i stora skaror, där vi arrangerar såväl stafett-SM som Renlunk, onsdagsträningar och mycket annat. Där vi tillsammans fortsätter det goda arbetet att utveckla föreningen 

Gott Nytt År hälsar er avgående ordförande

Skribent: Björn Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link