Hoppa till sidans innehåll

Skor


Som nybörjare går det fint att springa orientering i vanliga löparskor. Ibland är det blött och lerigt, men stövlar är ändå inget bra alternativ eftersom de inte är bra att springa i. Använd istället ett par löparskor som får bli blöta och leriga.
 
Löparskor är dock tyvärr inte heller riktigt optimala för orientering eftersom de ofta blir tunga och instabila när de blir blöta och eftersom sulan ofta inte har så bra grepp. Det finns en mängd olika sorters orienteringsskor och man kan huvudsakligen dela in dem i två grupper - skor med dubbar i dobbarna (dvs små metalldubbar som sitter i gummidobbarna) och skor med enbart gummidobbar. Metalldubbarna ger oftast ett väldigt bra fäste, men en del tycker att enbart gummidobbar är mjukare att springa i. En smaksak helt enkelt. Orienteringsskor är generellt sett tunnare och lägre än ett par löparskor - de är gjorda för att inte suga åt sig väta och för att ge stabilitet och bra fäste mot underlaget. Trail-runningskor är ett bra alternativ till "riktiga" orienteringsskor och har blivit mer och mer populära bland orienterare de senaste åren.

Utbudet av orienteringsskor i vanliga sportbutiker är ofta väldigt begränsat. Acctive på Kungsgatan har en del och de kan även beställa in om man önskar. Medlemmar i OK Renen har dessutom rabatt på Acctive. Det finns även ett stort utbud i specialbutikerna - se t.ex. www.letro.se eller www.olspecialisten.com. Den senare har även en specialbutik på Kungsholmen i Stockholm. På större orienteringstävlingar finns det ofta dessutom sportförsäljning där man kan köpa alla typer av orienteringsprylar.

 

skor

Uppdaterad: 24 APR 2018 21:30 Skribent: Thomas Johansson

Luleå 400 år

JP konstruktion

SCA_Logo_Color_Horizontal.svg

PEAB - Nordens samhällsbyggare

 

Agio

Postadress:
OK Renen - Orientering
Kartvägen 25
95441 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link